Tweet |
E-twinning eğitim öğretim alanında ulusal ve uluslararası projelerin oluşturulduğu ve bu projeler kapsamında iletişim kurmak, iş birliği yapmak, paylaşmak kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olmak için oluşturulmuş bir platformdur.
Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi 21 yy becerileri olarak adlandırılan eleştirel düşünme, yaratıcılık, işbirliği, iletişim becerilerini öğrencilere kullandıran bir projeyle onları 21yy dünyasına hazır hale getirmeye çalıştı. Proje Türkiye’den 8 ortak ve İtalya, Slovenya, Yunanistan Polonya, Hırvatistan ve Slovakya ile yürütüldü. Projeyi yürüten Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce öğretmeni Seval Öz Dabakoğlu proje boyunca yapılan çalışmaları anlattı.
Projenin adı olan 4C in 4Colors eleştirel düşünme, yaratıcılık, işbirliği, iletişim becerilerinin İngilizce baş harflerinin kısaltmasından oluşmaktadır. Projede her beceriye bir ay ve renk verilmiş ve o ay boyunca çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Proje sloganı olarak Kartal Mehmet Akif Ersoy öğrencilerinin hazırladığı slogan birinci seçilmiştir. (4Cs are 4 ever / Daima 4C)
MAKİF ÖĞRENCİLERİ KODLAMA YAPTILAR !
Öğrenciler eleştirel düşünme ayı boyunca çeşitli kodlama, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik etkinlikleri yaptılar ve ayrıca EU CODE WEEK’e katılıp çeşitli projeler oluşturdular. Ayrıca film eleştirisi yaparak eleştirel düşünme becerilerini geliştirdiler
ÖĞRENCİLER MEDYA OKUR-YAZARI OLMAYI ÖĞRENDİLER
İşbirliği ayında öğrenciler uluslararası gruplar oluşturarak medya nedir, medyanın faydaları ve zararları, medya okuryazarlığı, yayın ve basılı medya, dijital ve sosyal medya reklamları, güvenli internet ve internet etiği ve dezenformasyon konularında çalışmalar yaparak e-dergi yayınladılar.
KÜRESEL SORUNLARA FARKINDALIK OLUŞTURDULAR
Proje kapsamında açlık, susuzluk, cinsiyet ayrımcılığı, obezite, ozon tabakası , göçmen sorunu, pandemi stresi gibi konular ele alındı. Kartal Mehmet Akif Ersoy proje öğrencileri de “ırkçılık” sorunu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla video, infografik , slogan ve poster hazırlayarak bu soruna çözümler aradılar. Ve buldukları çözüm yollarını diğer ülkelerdeki ortaklarında katıldığı bir webinarda İngilizce sundular.
ÖĞRENCİLER YARATICILIKLARINI KONUŞTURDULAR!
MAKİF öğrencileri diğer proje ortakları ile birlikte “uzaya yolculuk konulu” bir hikaye yazarak e-kitap hazırladılar ve ayrıca Twinspace forum sayfası üzerinde proje terimlerini içeren 14 dilden oluşan bir sözlük hazırladılar.
4C in 4C PROJESİ UPUES 2021’E KATILMAYA HAK KAZANDI!
Projemiz Uluslar Arası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumunda tanıtıldı ve projeyi dinleyen akademisyenler tarafından beğeni topladı.